Citát Měsíce:
DOMÁCÍ MEDOVÉ PIVO A MLÉČNÁ PIVNÍ POLÉVKA 30.09.2004 00:00 | Tup | recepty
Lahodné recepty pro naše čtenáře.
DOMÁCÍ MEDOVÉ PIVO
1,2 kg medu se vaří 1/2 hodiny s 9 l vody a odpařený podíl vody se doplní na konečný objem 10 l. Do roztoku se vloží pytlík obsahující 2dkg chmele a vaří se 20 - 30 minut. Do litru ochlazeného roztoku se dá 5 g kvasinek a ponechá se několik hodin na teplém místě. Potom se zchlazená mladina přelije do demižónu, přidají se rozmnožené kvasinky, demižón se převáže řídkou tkaninou a ponechá se na teplém místě. Bouřlivé kvašení končí po 3 - 5 dnech. Potom se demižón přemístí do sklepa. Po několika dnech se pivo stáčí do láhví.
MLÉČNÁ PIVNÍ POLÉVKA
Odměříme 0,5 l světlého piva 10° (zvláště výrazná je polévka z piva 12° ) a svaříme. Dále svaříme 0,5 l mléka. Zvlášť rozmícháme 2 žloutky s 2 lžícemi mouky v 0,5 l mléka. Po smíchání svařeného mléka s pivem přilijeme rozmíchané žloutky s moukou a vše dohromady svaříme (necháme přejít varem). Hotovou polévku podle libosti ochutíme a přidáme máslo.
Diskuse
Nemo 17.10.2004 21:00:28 :
|
|
|
|
Pokud chtete být informováni o nových článcích na Zdeně a pivo zadejte zde svoji emailovou adresu
|